“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Perioada de valorificare a tomatelor – prelungită până la jumătatea lunii iulie

Vesti bune pentru cultivatorii de tomate! Printr-o Hotărâre de Guvern, aprobată în cadrul ședinței executivului din data de 30 iunie 2023, a fost prelungită perioada de valorificare a culturilor de tomate până la jumătatea lunii iulie, se arată într-un comunicat dat publicității de către Ministerul Agriculturii.

Actul normativ aprobat de Guvern modifică și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie 2023, inclusiv.

Deși, inițial, producția obținută trebuia valorificată până la data de 30 iunie, ministerul de resort a ținut cont de cererile reprezentanților cultivatorilor de legume care au invocat că (din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara anului 2023) au existat întârzieri ale perioadei de fructificare a tomatelor și au transmis solicitări pentru prelungirea acestui termen.

Conform comunicatului MADR, din informațiile furnizate de direcțiile pentru agricultură județene, reiese că, până la această dată, valorifică producția obținută circa 80 % din numărul cultivatorilor înscriși în Program.

Partajează articolul: