“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Parlamentul European a votat împotriva Regulamentului SUR propus de Comisia Europeană

Săptămâna aceasta Parlamentul European a votat împotriva Regulamentului SUR propus de Comisia Europeană.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, alături de organizațiile membre COPA COGECA, a făcut demersuri susținute în ultimele luni la nivelul europarlamentarilor să respindă acest regulament propus de Comisie, care nu ține cont de realitatea din ferme, respectiv de specificul pedoclimatic al țărilor membre UE.

Alianța a reușit să convingă europarlamentarii români să susțină interesele fermierilor din țara noastră și să voteze împotriva regulamentului SUR, care are mai multe prevederi care ar fi impactat negativ afacerile agricole dacă ar fi fost adoptat.

Reducerea cu 50% a pesticidelor aplicate la culturile vegetale este una dintre cele mai drastice prevederi, pentru a nominaliza doar una dintre ele. Comisia a anunțat că „ia notă” de votul Parlamentului, dar a refuzat să spună dacă va retrage propunerea, în timp ce miniștrii UE par dispuși să „continue lucrul” la dosar.

LAPAR și organizațiile membre în Alianță – PRO AGRO, UNCSV și AFF, urmăresc acest subiect și sunt pregătite să depună noi documente de poziție și să facă demersuri la nivel european pentru a apăra interesele fermierilor din România. Vă invităm să studiați materialul publicat de COPA COGECA, prin care este explicată care este miza pentru comunitățile agricole în propunerea actuală de regulament și de ce ar putea crește dramatic decalajul dintre ambițiile UE și aplicațiile pe teren.

Partajează articolul: