“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Negocierile cu MADR – 13 revendicări au primit undă verde și termene de rezolvare

Astăzi a avut loc la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale întâlnirea dintre Florin-Ionuț Barbu, Ministrul Agriculturii, și conducerea celor mai cunoscute asociații care reprezintă fermierii din România, în care s-au dezbătut solicitările fermierilor din toată țara. Din partea Alianței pentru Agricultură și Cooperare au participat: Marius Micu (AAC), Nina Gheorghiță (LAPAR), Ionel Arion (PRO AGRO), Mircea Băluță (UNCSV) și Vlad Macovei (AFF). Ministrul Agriculturii și reprezentanții din conducerea asociațiilor prezente au semnat un proces verbal cu cele 13 solicitări negociate și acceptate, împreună cu termenele de implementare asumate. Florin-Ionuț Barbu și participanții la întâlnire au susținut la finalul reuniunii o conferință de presă care poate fi urmărită aici: https://lnkd.in/d6_835eP

Procesul verbal, semnat de toți cei prezenți la negocierile de astăzi, menționează cele 13 revendicări discutate cât și termenele până când acestea vor fi rezolvate de către instituțiile competente.

AAC prezintă tuturor reprezentanților mass-media, dar și fermierilor interesați, procesul-verbal semnat astăzi pentru o corectă informare. Acesta poate fi descărcat de AICI.

Cred că atitudinea cea mai pragmatică și corectă, în acest moment, este să vedem dacă problemele transmise și discutate vor fi rezolvate în termenele asumate de ministrul Barbu.

Noi avem încrederea, după întâlnirea de la MADR, că măsurile asumate în document vor fi implementate la data convenită. Unele dintre ele necesită discuții în grupuri de lucru al cărui calendar ne dorim să fie anunțat mâine și să primim invitații.

Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor. Evident, dacă problemele nu vor fi rezolvate in termenele asumate atunci vom putea vorbi despre continuarea acțiunilor de protest”, a spus Marius Micu, reprezentant AAC.

Menționăm că AAC a negociat acest document pe baza propriei liste de propuneri, asumate de asociațiile membre și în care se regăsesc și o serie dintre revendicările fermierilor din stradă.

Comunicatul emis de către Alianța pentru Agricultură și Cooperare după consultări poate fi accesat/descărcat AICI.

Partajează articolul: