“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

MADR a răspuns la memoriul AAC privind importurile din Ucraina

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ne-a remis un răspuns punctual la memoriul înaintat de către Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC). În documentul respectiv, membrii Alianței au dat glas nemulțumirii fermierilor români, cerând autorităților statului (inclusiv Primului Ministru) să facă demersurile necesare pentru minimizarea impactului negativ generat de liberalizarea importurilor de produse din Ucraina.

Documentul înaintat de AAC către MADR și Cancelaria Primului Ministru poate fi consultat AICI.

Apreciem deschiderea manifestată de către forurile amintite anterior, cu atât mai mult cu cât acestea confirmă punctual toate aspectele dureroase sesizate de către fermierii români prin intermediul organizațiilor membre ale AAC, inclusiv faptul că măsurile luate de către UE (privind plata unor compensații și o suspendare temporară a liberalizarii tranzitului produselor din Ucraina) sunt benefice dar insuficiente. Mai ales că acestei crize majore i se suprapune o alta la fel de gravă: seceta prelungită din această primăvară/vară.

Menționăm încă o dată că organizația LAPAR și ceilalți membri ai AAC și-au exprimat deja disponibilitatea pentru organizarea unor consultări cu MADR în vederea găsirii rapide și eficiente a celor mai bune măsuri menite să vină în ajutorul agricultorilor din România.

Răspunsul primit de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale poate fi citit integral AICI.

Partajează articolul: