“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Fermierii cer întâlniri sectoriale de lucru cu noul ministru al Agriculturii

Producătorii români din sectorul agricol se confruntă cu o serie de probleme critice, pentru a căror soluționare fac apel la implicarea ministrului Agriculturii. Alianța pentru Agricultură și Cooperare sprijină aceste solicitări și susține că pentru rezolvarea acestor probleme este esențială cunoașterea de la firul ierbii a problemelor urgente din sectorul agricol din România.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării rurale, Florin-Ionut Barbu

Astfel, în numele membrilor reprezentanți prin Alianța pentru Agricultură și Cooperare formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, în urma unei largi consultări cu membrii organizațiilor Alianței, adresează ministrului Agriculturii o nouă Scrisoare deschisă pentru a prezenta, pe scurt, problemele sectorului agricol și pentru a căror soluționare, producătorii români fac apel la implicarea directă a ministrului Florin Barbu și la consultarea mai eficientă cu mediul asociativ din domeniul agricol.

În cadrul acestei adrese reprezentanții agricultorilor expun pe scurt chestiunile arzătoare, solicitându-i ministrului Barbu organizarea unor întâlniri sectoriale pentru aprofundarea problemelor cu care se confruntă fermierii și cooperativele agricole din România.

Textul integral al Scrisorii adresate ministrului Barbu și semnată de președinții organizațiilor din cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare poate fi consultat aici.

Partajează articolul: