“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Despagubiri de seceta

Ordonanta privind acordarea unor despagubiri pentru culturile de toamna afectate de seceta, a fost aprobata! – 18.11.2022

Fermierii din LAPAR au cerut acordarea despăgubirilor de secetă și pentru cultura de lucernă și pentru societățile agricole aflate în dificultate – reorganizare judiciară în stadiul de observație și/sau cu planul de reorganizare aprobat. Documentul de poziție poate fi consultat aici.

Am solicitat si opinia experților in insolventa si aceasta poate fi consultata aici.

LAPAR informează că reprezentanții organizației au participat, în data de 15 noiembrie 2022, la o întâlnire cu ministrul Petre DAEA, în calitate de membri ai Consiliul Național al IMM-urilor din România.

Scopul întâlnirii a fost de a atrage atenția asupra unor aspecte din textul Ordonanței de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor pentru compensarea daunelor provocate de seceta pedologică extremă din anul agricol 2021-2022.

Reprezentanții LAPAR au solicitat acordarea de despăgubiri de secetă și pentru cultura de lucernă, având în vedere ponderea acesteia în exploatațiile care cresc animale. Potrivit proiectului inițial elaborat de MADR, culturile pentru care fermierii vor primi despăgubiri de secetă sunt grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz și rapiță.

De asemenea, fermierii au solicitat acordarea de granturi și societăților aflate în dificultate – reorganizare judiciară în stadiul de observație și/sau cu planul de reorganizare aprobat.

Partajează articolul: