“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Academia Română – Ședință festiva în onoarea acad. Cristian Hera

Astăzi, 18 decembrie 2023, Academia Română a găzduit o sesiune aniversară în onoarea academicianului Cristian Hera, la împlinirea respectabilei vârste de 90 de ani. Conducerea Organizației LAPAR, alături de mulți dintre membrii pentru care acad. Hera înseamnă un reper în formarea ca specialiști în agricultură, și un model de aspirație profesională și inspirație, îi urăm multă sănătate, bucurii de suflet și La mulți ani!

Academicianul Cristian Hera, preşedinte de onoare al Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (din octombrie 2021) a Academiei Române, s-a născut la Ploieşti, judeţul Prahova, la 18 decembrie 1933, într-o familie de învăţători. A urmat şcoala primară în satul Băteşti, iar apoi cursurile gimnaziale şi liceale la Liceul „Sfinţii Petru şi Pavel” din Ploieşti şi Liceul „Sfântul Gheorghe” din Bucureşti (1944-1952), potrivit site-ului Academiei Române.

A făcut studii universitare la Bucureşti, urmând Facultatea de Agricultură, Secţia de Pedologie şi Agrochimie, Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din Bucureşti (1952-1953) şi Facultatea de Agrochimie şi Pedologie, Academia de Agricultură „K.A. Timiriazev” din Moscova (1953-1957), obţinând titlul de inginer agronom în specialitatea agrochimie, potrivit dicţionarului „Membrii Academiei Române (1866-2003)” (Editura Enciclopedică/Editura Academiei Române, Bucureşti, 2003).

Acad. Cristian Hera a desfăşurat o intensă muncă ştiinţifică, de numele său legându-se introducerea cercetării cu izotopi stabili şi radioactivi în agricultura din România, iniţierea şi coordonarea unei cercetări interdisciplinare de lungă durată cu îngrăşăminte, extinsă în zece staţiuni experimentale ş.a.

Mai multe amănunte despre prodigioasa activitate a academicianului Hera puteți afla AICI.

Partajează articolul: