“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

15 mai – La mulți ani medicilor veterinari din România

Ziua Națională a Medicului Veterinar este sărbătorită, în țara noastră, în data de 15 mai, dată la care s-au petrecut de-a lungul timpului evenimente importante pentru această profesie, începând chiar de la înființare.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost cel care, în data de 15 mai a anului 1861, a semnat decretul de înființare a Școlii de Medicină Veterinară în cadrul Școlii de Medicină și Farmacii, înființată și condusă de Carol Davila.

Tot în aceeași dată, zece ani mai târziu, un colectiv de 14 medici veterinari au semnat o „Declarațiune”, care a stat la baza înființării Societății de Medicină Veterinară. Această Societate a fost desființată în anul 1949, pentru ca în data 15 mai 1971 să se reînființeze sub denumirea de Asociația Medicilor Veterinari din România.

Data de 15 mai a fost stabilită ca Ziua Națională a Medicului Veterinar la Congresul Național de Medicină Veterinară din anul 1994 și a fost sărbătorită oficial, pentru prima oară, în anul 1995.

O dezvoltare activă și durabilă a zootehniei nu este posibilă fără o medicină veterinară de top

Pe parcursul anilor, școlile de medicină veterinară din țara noastră s-au dezvoltat și perfecționat permanent, oferind societății specialiști de înaltă ținută profesională, în acest domeniu atât de important.

În această zi, LAPAR aduce un sincer omagiu tuturor celor care, cu dăruire şi abnegaţie, au contribuit la definirea profesiunii de medic veterinar şi la progresul medicinii veterinare româneşti.

De-asemenea, urăm colegilor veterinari cât mai multe reușite profesionale și personale, pasiune, putere de muncă, sănătate şi bucuria obiectivelor îndeplinite. Să ne trăiți, căci ne trebuiți! O dezvoltare activă și durabilă a zootehniei nu este posibilă fără o medicină veterinară de top!

Partajează articolul: