“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

PROGRAM – 28 APRILIE 2023 Educație, asociere profesională și cercetare agricolă aplicată

Vineri, 28 aprilie 2023, LAPAR în colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare Agricolă de la Fundulea și Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul USAMV București organizează manifestarea „Educație, asociere profesională și cercetare agricolă aplicată„. În cadrul acestui eveniment vom fi gazde și îndrumători pentru un grup de 30-35 de studenți în an terminal la specializarea Management de la USAMV București, într-o vizită la INCDA Fundulea și apoi în centrul BASF cu sprijinul domnului Președinte al LAPAR, Nicu Vasile.

Programul evenimentului

10:00 – Sosirea invitaților
10:15-10:45 – Prezentare INCDA Fundulea, în cadrul căreia doamna cercetător științific Elena PARTAL ne va vorbi despre Institut și ne va prezenta Laboratorul de Agrotehnică.
10:45-11:00 – Prezentare Secție de protecția plantelor, cu sprijinul domnului cercetător științific Emil GEORGESCU.
11:00-11:20 – Prezentare Sera aparținând INCDA Fundulea, cu sprijinul cercetătorilor științifici Gabriela SERBAN și Alexandru DUMITRU. Dacă vremea ne permite, vom face și o vizită în câmp.
11:20-11:45 – Prezentare Laborator de Ameliorare Cereale Păioase (cu sprijinul doamnei cercetător științific Cristina Mihaela MARINCIU), cu accent pe determinarea proprietăților calitative de panificație la grâu.
12:00 – 12:45 – cu sprijinul domnului Nicu VASILE, președinte LAPAR, studenții vor vizita Centrul de cercetare, aparținând companiei BASF și apoi vor discuta despre managementul fermei de cultura mare.
13:00 – prânz servit la cantina INCDA Fundulea.

DESPRE noi și partenerii noștri


 INCDA Fundulea este recunoscută drept cea mai importantă unitate de cercetare agricolă din România datorită atât rezultatelor obţinute în diferitele sectoare ale cercetării agricole privind cerealele, plantele tehnice şi furajere, cât şi în valorificarea acestor rezultate de către cultivatori.
 Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală este una din cele șapte facultăți din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMBV), cea mai veche instituție de învățământ agricol superior din România.
 Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania – LAPAR este prima organizatie profesionala a producatorilor agricoli din Romania si are ca misiune, reprezentarea intereselor fermierilor din Romania prin actiuni si documente de pozitie.

Partajează articolul: