“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

PNS – punct de vedere LAPAR

In data de 23.02.2022 o delegație a LAPAR a mers la Ministerul Agriculturii. S-a discutat despre consultările derulate de MADR privind elaborarea Planului Național Strategic 2023-2027. Cu această ocazie, LAPAR a transmis punct de vedere scris la proiectul (PNS) 2023-2027, pus în dezbatere publică de site-ul ministerului.

LAPAR, pe parcursul tuturor consultărilor la care a participat și prin intermediul tuturor căilor instituționale avute la dispoziție, și-a făcut cunoscută dorința și disponibilitatea de a participa și contribui la realizarea unui PNS care să reformeze agricultura românească, astfel încât acesta să fie bazat exclusiv pe principii economice, iar bunăstarea spațiului rural și a satului românesc să vină din implementarea unor măsuri de dezvoltare a activităților comerciale, din creșterea numărului de locuri de muncă, din dezvoltarea infrastructurii agricole, care la rândul lor să permită creșterea veniturilor celor care trăiesc în aceste zone.

Documentul transmis și discutat direct cu domnul ministru Adrian-Ionuț CHESNOIU, poate fi consultat aici.

Un capitol important face referire la DEFINITII si opinia LAPAR poate fi consultata aici.

Observațiile LAPAR privind normele de eco-condiționalitate, ecoscheme și practicile de agromediu și climă pot fi consultate aici.

Am discutat și despre intervenția – Contribuții financiare la instrumentul de gestionare a riscurilor fermierilor afectați de pierderi ale producției agricole. Acest punct de vedere poate fi consultat aici.

Cu privire la investițiile în procesare, credem cu tărie că nu trebuie renunțat la principiul ca procesarea să fie făcută de fermieri. Observațiile LAPAR cu privire la investițiile din Pilonul II, pot fi consultate aici.

Partajează articolul: