Agricultura inteligenta si ecologică tot de la pământ începe

Agricultura inteligenta presupune în primul rând cunoașterea și stăpânirea instrumentelor de lucru și a resurselor de care dispui într-un anumit areal. Și cum poți aduce îmbunătățiri și soluții inovative pentru a conserva, regenera, ecologiza resursele și procesele de lucru.

🇷🇴 România este definită de Munții #Carpați, #Dunărea și Marea Neagră. Această poziție geografică înseamnă că țara noastră are pe teritoriul său nu mai puțin de 5 regiuni #biogeografice, din cele 11 existente la nivel european: Pontică, Stepă, Alpină, Continentală și Panonică.

Mai mult, 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐧𝐝 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐮t𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝟏% 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐔𝐄, 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐩𝐚 𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐚𝐬𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 și cuprinde atât cel mai tânăr pământ românesc – #Delta_Dunării, cât și cele mai vechi structuri geologice din țară – #Munții_Măcinului.

Deși reprezintă doar 17% din suprafața României, diversitatea peisajelor de aici este impresionantă și se transformă rapid de la zone aride la zone umede și de la păduri de fag la formațiuni megalitice de granit.

Mai mult, România are 107 situri #Natura2000, 38 de habitate și 278 de specii, din care 14 plante! În aceste condiții, managementul buruienilor în culturile agricole reprezintă o provocare pe agenda părților implicate în domeniu.

LAPAR este încântat să facă parte din consorțiul #AGROSUS cu obiectivul principal de a identifica măsurile și instrumentele pentru managementul buruienilor în culturile arabile și viță de vie. Este un proiect frumos si care va aduce USAMV Bucuresti si Cluj prin facultatile de Agricultura, ICPA , fermieri și alți actori interesați împreună pentru a identifica măsuri și instrumente pentru gestionarea buruienilor în zona de stepă, cu accept pe măsuri de agroecologie. Obiectivul este de a demonstra efortul fermierilor, atât financiar cât și tehnic, și dacă există alternative viabile la erbicidarea chimică. Știți deja că este aproape imposibil, însă partea frumoasă se refera la analiza solului și observarea comportamentului pe parcursul a 48 luni, în ceea ce privește microflora și microfauna.

Rămâneți alături de noi pentru informații actualizate!

Partajează articolul:

Din aceeași categorie