“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Ziua 2 la Agriplanta-RomAgroTech

Și în 2024, LAPAR este partener instituțional Agriplanta-RomAgroTech.

După cum ne-am obișnuit, în perioada târgului sunt organizate diferite evenimente dedicate fermierilor și vizitatorilor dornici să afle noutățile din domeniu. Unul dintre domeniile despre care se discută și în cadrul târgului este atingerea obiectivelor sumate prin #PNRR.

În acest sens, LAPAR a organizat o dezbatere privind vegetația forestieră, la care au participat fermieri, jurnaliști și specialiști în domeniu.

🌳Creșterea suprafețelor împădurite cu perdele de protecție și pădure depinde și de stabilitatea terenului agricol. Una dintre condițiile finanțării acestor investiții vizează capacitatea de a face dovada deținerii terenului in folosință 20 ani. Așadar, politicienii care au negociat PNRR știau ca obiectivul investițiilor verzi se poate atinge doar în timp și ca este nevoie de o durată minimă, însă, când au trebuit să voteze pentru #durataminima a #contractului_de_arenda, au ales să susțină investițiile altor părți neimplicate în producția agricolă.

🙏Mulțumim domnului profesor Mihai Enescu pentru informațiile împărtășite. Este nevoie de voința și implicare iar fermierii și silvicultorii sunt pregătiți pentru asumare și implicare.

NOTA BENE:
✅ suprafața minima pentru împădurire/perdele de protecție finanțate din PNRR, este de 0,1ha, adică 1000mp!
✅ se poate planta exclusiv salcâm, deși este preferat să existe mai multe specii 🐝🐝🐝
✅ nu este obligatoriu ca suprafețele cu vegetație forestieră să intre in fondul forestier!
✅ lucrările de pregătirea terenului și de plantare pot fi executate în regie proprie!
✅ pe lângă subvențiile acordate timp de 12 ani, se plătește și o prima pentru stocarea carbonului timp de 20 ani. Cele 2 stimulente se pot cumula!

#LAPAR, #colaborarecufermierii, #Informare_reprezentare, #doar_interese_comune

Partajează articolul: