“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Sectorul zootehnic – dezbatere organizată de SEMTEST BVN

SEMTEST BVN, devenit recent și membru al LAPAR, a organizat pe 3 aprilie un eveniment adresat membrilor asociației la sediul Fermelor Ecologice Silvania, Cooperativa Agricolă din localitatea Crișeni, județul Sălaj.

Menționăm că Nicu Vasile, Președinte LAPAR, și Fazakas Miklos, Vicepreședinte LAPAR, au participat această întâlnire în care au fost puse în dezbatere o serie de teme de interes care vizează sectorul zootehnic din România. Dintre subiectele abordate, amintim:

· Situația materialului seminal la bovine. SEMTEST BVN a început ameliorarea și la bivolițe.

· Ameliorarea raselor Bălțata Românească și Holstein.

· Cursuri de genetică și reproducție organizate de SEMTEST BVN, la care au participat 452 fermieri și 310 medici veterinari.

· Calitatea laptelui produs în România.

Ne-am bucurat să cunoaștem echipa de specialiști SEMTEST BVN care fac munca din pasiune, fiind preocupați și interesați de bunăstarea animalelor și de acțiunile care pot contribui la susținerea și dezvoltarea zootehniei în țara noastră.

Totodată am apreciat participarea președinților de cooperative din majoritatea județelor din Transilvania și am cunoscut tineri care știu să gândească afacerile agricole în termen economici. A fost o întâlnire plăcută și benefică datorită schimbului de experiență între participanți dar și a dorinței de a lucra în echipă. Felicitări și mulțumiri organizatorilor pentru întâlnire și oportunitate!

Partajează articolul: