“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Poziția AAC cu privire la adoptarea e-TVA

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) își exprimă dezamăgirea, revolta și profunda îngrijorare cu privire la adoptarea RO e-TVA pe repede înainte, fără o pregătire și o informare adecvată a populației și, în principal, a mediului de afaceri.

Implementarea în forma actuală a acestei măsuri controversate poate avea un impact profund negativ pentru antreprenorii din domeniul agricol, producători și cooperative agricole.

Introducerea RO e-TVA și a altor măsuri fiscale fără consultare publică adecvată și o pregătire corespunzătoare a sistemelor, proceselor și procedurilor va îngreuna și mai mult activitatea contabililor și va crește costurile pentru companii. Este esențial să se inițieze un dialog constructiv pentru a găsi soluții fiscale sustenabile.

Suntem de acord că măsurile de digitalizare sunt binevenite, chiar necesare, și pot fi eficiente și simplifica activitățile vizate dacă sunt implementate corespunzător. Totuși, pentru o implementare corectă, care să vină în sprijinul antreprenorilor, considerăm că ar fi fost indicată o consultare a mediului asociativ.

În acest sens, vă transmitem atașat documentul de poziție din partea Alianței pentru Agricultură și Cooperare și rămânem în așteptarea răspunsului dumneavoastră.

  • Documentul înaintat Guvernului și instituțiilor competente de către LAPAR și Alianța pentru Agricultură și Cooperare poate fi accesat/descărcat integral de AICI.

Partajează articolul: