“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania – LAPAR, a fost prezentă în calitate de partener în cadrul evenimentului Food Intel Forum, Ediția a III-a – 2020.

Evenimentul urmărește evoluția rapidă a tehnologiilor în agricultură, industriile alimentare, de băuturi, retail și HORECA de la sămânță până în farfuria consumatorilor, cu accent pe surse multiple de finanțare aflate la dispoziția antreprenorilor și pe implicațiile exploziei tehnologice din toate domeniile.

Redăm mai jos interviul Președintelui Federației, dr. ing. Nicu VASILE. 

Șeful LAPAR, fermierul Nicu Vasile, susține că doar 5% din producția de cereale rămâne în țară, restul luând calea exporturilor. Producția mică de grâu din acest an, care în sud-estul țării, de exemplu, ajunge și până la câteva sute de kilograme la hectar, ar putea da, însă peste cap serios planurile traderilor.


În 2019, producția de cerealea României a fost de 29,5 milioane de tone, în scădere cu 6,5% față de nivelul record de 31,6 milioane de tone din 2018.


Nicu Vasile a fost prezent la conferinta “Tehnologia sprijină agribusiness-ul românesc în pandemie” – un eveniment de referință organizat la ASAS sub cupola FoodIntelForum.ro, Ediția a 3-a, 25 iunie – 14 iulie.

Partajează articolul: