“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

LAPAR – partener la un eveniment de marca: Gala fermierilor ardeleni 2024

După un an agricol dificil, fermierii se regăsesc cu speranță înaintea demarării campaniei agricole de primăvară. Recent, la Târgu Mureș a avut loc chiar și o gală în care au fost recunoscute eforturile și munca agricultorilor care au reușit să învingă, cu soluții și determinare, provocările ultimului an agricol.

Organizatorul principal al evenimentului PRIAevents impreună cu RMGE Maros Szervezet în calitate de membru LAPAR a evidențiat specificul agriculturii din Transilvania, precum și strategiile de afaceri pe care fermierii ardeleni le aplică pentru a avea succes. Iar succesul acestor agricultori înseamnă, de fapt, succesul întregii comunități din care aceștia face parte.

Deși un eveniment festiv, Gala fermierilor organizată la Târgu Mureș a ”atacat” și problemele spinoase din agricultură. Plata subvențiilor îi preocupă în acestă perioadă pe agricultori, iar directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă le-a dat fermierilor veștile bune pe care aceștia le așteptau.

Alături de organizatorii Galei fermierilor s-au aflat și reprezentanții mediului academic. Prin Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, evenimentul a beneficiat de o locație premium și de participarea unor reprezentanți de seamă din cadrul mediului universitar.

Mulțumim #Agrointeligenta pentru materialul video și prezența la eveniment!

Partajează articolul: