“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Forumul antreprenorilor din sectorul agricol – ediția a IV-a

La începutul acestei săptămâni, mai exact marți, 18 iunie 2024, Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București a găzduit lucrările ”Forumului antreprenorilor din sectorul agricol și industria alimentară”, eveniment organizat de CLUB ANTREPRENOR și Ziarul Pozitiv și ajuns în acest an la ediția a-IV-a.

Partenerii evenimentului au fost LAPAR, Camera de Comerț și Industrie București – CCIB, NutriLife și Ehrle Romania.

Potrivit organizatorilor, ”Forumul și-a propus să prezinte soluții legislative care să determine dezvoltarea fermierilor, stimularea asocierii acestora și o creștere vizibilă a absorbției fondurilor europene. Totodată, în cadrul acestui eveniment au fost prezentate exemple de succes – companii care au reușit să atragă fonduri europene, care fac export și care contribuie consistent la bugetele locale.”

Consecventă misiunii sale de a fi un promotor activ al investitorilor din sectorul agricol și din industria alimentară, LAPAR a fost un partener statornic al fiecărei ediții anterioare. Și în acest an, vocea LAPAR s-a făcut auzită prin intermediul președintelui organizației, Nicu Vasile, care s-a aflat printre speakerii invitați la eveniment.

Președintele LAPAR, Nicu Vasile, a vorbit în cadrul Forumului antreprenorilor din sectorul agricol și industria alimentară, 18 iunie 2024. Credit Photo: ClubAntreprenor.ro

Antreprenorii români și companiile multinaționale din țara noastră au o contribuție semnificativă la evoluția sectorului agroalimentar. Din acest motiv, este important ca informațiile privind fondurile europene și alte surse de finanțare să ajungă la companiile interesate, Guvernul având rolul de a stimula dezvoltarea afacerilor, de a fi un catalizator pentru mediul de afaceri. Dintre subiectele puse în dezbatere la forum: PNRR și viitorul industriei agricole românești; soluții eficiente de finanțare pentru fermieri; revigorarea cercetării agricole românești; necesarul de forță de muncă în agricultură; nevoia de organizare a activității fermierilor într-o formă juridică prin intermediul căreia aceștia să poată atrage finanțare sau să pătrundă în lanțul de distribuție și desfacere; identificarea de noi piețe pentru produsele românești în vederea creșterii competitivității sectorului agro-alimentar. 

La lucrările Forumului au fost prezenți:

  • Companii locale și multinaționale
  • Asociații şi agenții din industria agricolă
  • Fermieri
  • Agricultori – sectorul vegetal, zootehnie
  • Furnizori de inputuri agricole
  • Companii FMCG şi distribuitori
  • Furnizori de soluţii, echipamente şi servicii specifice industriei
  • Experţi în domeniu
  • Investitori
  • ONG-uri de profil, reprezentanți ai mass-media etc.

#LAPAR

Partajează articolul: