“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

Formare profesională pentru fermieri și medici veterinari

Aproximativ 80 de fermieri și medici veterinari din România au participat la seminarul ”Noi măsuri de combatere a rezistenței la antimicrobiene”, desfășurat la Grand Hotel București în zilele de 9 și 10 mai 2024.

Evenimentul a fost organizat de către AMRFV Training cu finanțare din fonduri europene. De asemenea, organizația LAPAR și Colegiul Medicilor Veterinari au fost parteneri de diseminare.

Mai mult, din partea LAPAR a participat, în calitate de speaker, Directorul executiv Liliana Piron.

Instruirea a inclus sesiuni plenare cu prezentări privind actualizările legislative și sesiuni dinamice ale grupurilor de lucru axate pe specii specifice, împărtășind perspectivele, problemele și soluțiile fermierilor și medicilor veterinari, cu sesiuni de informare plenară și studii de caz identificate ale poveștilor de succes.

Obiectivul sesiunii de instruire a fost:

1) Informarea fermierilor și a medicilor veterinari cu privire la implicațiile Regulamentului (UE) 2019/4 privind furajele medicamentate și ale Regulamentului 2019/6 privind produsele medicinale veterinare în practica lor zilnică la fermă.

2) Facilitarea tranziției către o utilizare redusă a antimicrobienelor prin informarea fermierilor și a medicilor veterinari cu privire la măsurile care ar putea preveni apariția infecțiilor.

3) Încurajarea schimbului de bune practici care informează fermierii și medicii veterinari cu privire la posibilele abordări pentru reducerea utilizării antimicrobienelor în practica de zi cu zi.

Menționăm că în perioada februarie 2024-august 2026 vor fi organizate 30 de ateliere de formare pentru a contribui la tranziția către o utilizare redusă a antimicrobienelor și, în special, la obiectivul „De la fermă la consumator” (F2F) de a reduce vânzările globale ale UE de antimicrobiene pentru animalele de fermă și acvacultură cu 50 % până în 2030.

➡️Materialele de instruire pot fi găsite în secțiunea bibliotecă a paginii web a AMR F&V | (amrfvtraining.eu)

➡️Pentru mai multe informații despre sesiunile viitoare, urmăriți-ne pe LinkedIn și Instagram sau contactați organizatorii la amr_traning_farms_vets@aenor.com

Partajează articolul: