“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

CONFERINTA DE PRESA – 04.12.2020

Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu-Şişeşti”

și

Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR

Vă invită la conferința de presă în care va fi parafat și lansat Parteneriatul Public Privat încheiat în scopul revitalizării cercetării românești în agricultură. Vom discuta aplicat și realist despre finanțarea agriculturii și investițiile în acest domeniu esențial, alături de nevoia de o mai mare alocare bugetară către cercetare, în așa fel încât agricultura să se poată adapta cât mai rapid la dramaticele schimbări de climă.

În acest context, LAPAR anunță și începerea procedurilor pentru punerea la punct a unui centru de cercetare aplicată, dezvoltare și implementare pentru agricultură, centru care va funcționa în apropiere de București, cu finanțare din surse private.

Conferința de presă va avea loc vineri 04 decembrie 2020 în Aula Magna a Academiei de Științe Agricole și Silvice, cu începere de la ora 10:00

Cu aceeași ocazie, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR va anunța și stabilirea unui parteneriat cu Fundația ”EUROLINK – Casa Europei”, organizație non-guvernamentală care derulează proiecte de informare și formare în domeniul integrării europene, fondatoare a Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart”  CIO-SUERD, în parteneriat cu Academia Română. Din partea ”EUROLINK – Casa Europei” va fi prezent chiar președintele executiv, domnul Sever Avram.

Și pentru că tot ne îndreptăm spre sfârșitul unui an greu pentru agricultura din România, în cadrul conferinței de presă, președintele LAPAR, dr. ing. Nicu VASILE, va face un bilanț al anului 2020, vorbind și despre provocările ce îi așteaptă pe fermieri în 2021, în perspectiva noii Politici Agricole Comune.

AICI PUTETI URMARI ON LINE PE PAGINA DE FACEBOOK

Partajează articolul: