“Omenirea a inceput cu agricultura
si ar sfarsi in absenta ei.”

”Agricultura viitorului” by Wall Street.ro

Sala ”Platinium” a Hotelului Sheraton din București (Calea Dorobanților, nr. 5-7) va găzdui în data de 23 aprilie 2024, între orele 9,30 – 14 lucrările Conferinței ”Agricultura viitorului. Inovație în industrie și acces pe rafturile retailerilor”.

Pe agenda evenimentului se află două teme importante pentru investitorii din domeniu:

  1. Finanțarea în agricultură: ce oportunități pentru dezvoltare au în prezent investitorii din industrie? Mai sunt de actualitate schemele de ajutor prevăzute având în vedere scumpirile apărute în acest sector?
  2. Producătorii români și accesul lor la marile lanțuri de magazine.

Potrivit comunicatului dat publicității de către organizatori:

”Agricultura joacă un rol foarte important, fiind industria care furnizează hrana, dar și eventuale materii prime pentru anumite procese. Pornind de la acest aspect vital, ediția din 2024 a conferinței Agricultura Viitorului aduce în prim plan provocările din domeniu, dar și soluțiile prin care acestea pot fi depășite. 

De la noile tehnologii folosite în industrie, la modalitățile de finanțare a diferitelor proiecte, evenimentul își propune să evidențieze resursele la care managerii și antreprenorii din domeniu pot apela. 

Cu ajutorul specialiștilor din industrie, vom încerca să stabilim în ce măsură agricultura din România este sustenabilă, dar și care sunt cele mai importante canale de finanțare pentru un domeniu dependent de starea vremii. 

Bineînțeles, vom discuta în detaliu despre noile tehnologii de pe piață și cum ușurează acestea munca fermierilor și producătorilor români. Alături de invitații noștri, vom analiza avantajele, dar și dezavantajele proceselor inovative din industrie. 

Totodată, vom aborda și relația dintre fermieri și retailerii prezenți în țară și vom dezbate asupra problemelor cantitative, dar și calitative din domeniu. 

Vom încerca să aflăm care este procesul prin care producătorii locali intră în legătură cu marii retaileri. 

Vom vorbi despre prețuri și despre cât de dificil îi este unui producător local să stabilească cantitatea necesară de produse pentru retaileri. 

De asemenea, vom dezbate provocările pe care retailerii le întâmpină în relația cu producătorii locali, de la zona în care aceștia din urmă se află, până la cantitatea necesară și, bineînțeles, calitate. 

Mai mult decât atât, vom încerca să aflăm dacă există o ”bătălie” pentru cel mai bun producător local și de ce nu, pentru cel mai bun retailer.”

LAPAR  susține ca partener acest eveniment și va fi prezent la lucrările conferinței ”Agricultura Viitorului”, pe lista speakerilor evenimentului fiind și doamna Nina Gheorghiță, vice-președinte al organizației noastre.

Partajează articolul: